Monday, August 31, 2009

Site Visit Awan Dania - Season 2

Site Visit Awan dania- Season 2 .=)

Sungguh Excited that this time we were allowed to come to visit the site.ngehehe..tempat nyew di Skypark,Subang. Saya p naik Ktm sampai Subang then tumpang kak mimi sampai Subang. kak eija pon join gaks.;)

Sampai je kak scha& yat-PA kak scha Sambut kitorunk.kak scha ngn baju Firefly dia Bersama Selipar?!!..perh!!sempoi sudeh..

Team krew Produksi sibuk settup set. smbil2 tuh kami duk kat meja kak scha.agak mati kutu jap bertemu ngn team+pelakon2 disana..ade irma,wani,azzra.uhuhu..saya malu sket nak borak..nyampuk yang mana boleyh jew..ngehhehe.

tak lama kemudian diorunk start shoot! arini shoot cafe jew..uhuhu. mmg sempoi la kan..

tgk scene cafe ni..kelakau je..lagi2 time pelakon extra tuh..hehe..bape kali CUT ntah..

abes scene tuh kitorunk plaks giler nak posing..nak hilangkan kebuhsanan. Bulan Puasa ni bukan boleyh mkn pe kan..so kami pun bergambar..kak eija posing...Wanie- pelakon baru Awan Dania nie mmg Super Funny...mcm2 pose ade..


Then Break toks berbuka Puasa..Aku n Kak eija di pelawa oleh Team Produksi nak Berbuka Bersama..ngehahahah..tak MALU tol..;p memang meriah la..Lauk Pauk Sangat Sedap Okke..Sedddaaapp!!Krew2 pun mmg FUN betol..=0

pastu Shoot last scene cafe.

After that balik..rase mcm aku laks p berlakon..hahaha..balik sama ngn kak scha..dia penat sangat tapi tetap lepaq ngn kitorunk pas bes shoot sambil nak tggu qaira sampai.qaira dari jb-puduraya-subang..speed abes la dia semata2 nak jumpe kak scha..syukur la tak de pape jadi..lepaq2 then terus balik..hehe

sebelum qaira anta kak eija balik..kitorunk makan lagi kat shah alam.brrruppp kenyang..;)

so, ni Picca kenangan ngn kak scha n kak irma..;)


p/s kredit photo to - Kak ieja

Sunday, August 30, 2009

30 0gos part 1 -Scha - Bio-essence @ Jusco WangMaju

30 Ogos Ade Roadshow k.Scha - Bioessence @Jusco Wangsa Maju. Dapt Info pun Dari Admin Fan page Scha - kak Ieja. =) Tengs kak ieja..so p la Wangsa Maju ngn Adeq Lelaki saya! Dia pun Minat scha Jugekk...tak nak kalah tuh..;p

So, kami pun naik tren..sampai acara belum start lagi. duk la jalan2 kat jusco Wangsa Maju tuh dalam keadaan yang puasa..dalam 20 minit k.Scha pun tiba..saya tgk dari jauh je.almaklumlah sampai kesudah saya ni pemalu ngn K.scha..ngehahha..then later kak ieja sampai bersama DSLR+Flash kit semua la.Part time-photographer kan..say hi, n then aru lambai kat k.scha..=) Mata dia sembam!sure Sbb Letih Shooting!uhuhu.. tapi Still Gorjes OKke..ngehaha;p Jumpe Kak Mimi - Kwan Facebook saya..;p

Acara diadakan mmg meriah la..ade sesi temu ramah,games,cabutan bertuah,sesi bertemu peminat.adeq sy sempat usik k.scha pasal something..hehe ;p gelak je k.scha..

Abes jew aru Lepaq ngn k.scha.kak ieja arrange nak uat photsoshoot raya scha.so, sambil nak naik lift tuh kite orang(k.scha+me+kak ieja) berdiscuss..kitorunk(kak ieja+kak mimi+me) jadi macam bodyguard dia laks kan..naik smpi parking..borak2 lagi..then shoot photo kenangan..Yatt-Pa k.scha Amek kan..Pastu we discuss pasal site Visit Awan Dania..k,scha kate Esok ade, korunk public holiday kan.Dia Ajak we all(me,kak ieja,mimi) p..siap offer nak amek kitorunk lagi..hohoho

Picca Kenangan

since kak ieja ,kak mimi naik transport masing2..so ,kitorunk pun nak balik la..tetiba je,k.scha offer nak hantar balik ke train..so naik la kete k.scha.yat yg drive..=)

Then Borak2 ngn k.scha dalm kete dia..pasal teater sy yg dh lepas tuh n plan baru sya.tak dapat ckp byk sangat sebb sekejap je dah samapi train.k.scha laks ade majlis berbuka puasa kat hotel Nikko malam nanti.

okke bawah nie ade video scha @ wangsa maju. edited by me..hohoho..tetiba rajin nak edit..
video

Hari ni berbuka ngn sal,ummi,tasha,ct,eina kat bangsar.. continue part 2

30 ogos Part 2 - Precious Moment @Bangsar Village

Selepas je balik dari wangsa maju..saya dipanggil/dijemput oleh rakan "High School" saya tok p berbuka puasa sesama..ade tasha,ummi,sal,eina,and siti. Kamii memilih tok makan kat Basil , Bangsar Village(Thai Restaurant).

Frankly , speaking..masa p tuh rasa macam janggal sket .coz lama tak jumpe tasha,ct,eina,sal...tak tahu nak ckp ape..tapi Alhamdulilah,things went well..diorunk terima aku ngn baik sekali(walaupun aku tak byk ckp)..So,kami pun berborak panjang..mmg happening la diorunk ni..mmg sempoi..Open..funny..=) rasenyew aku jarang nak jumpe situasi mcm nie..hikhik..memang besh!..

Kami meluangkan masa,berjalan2 dalam Bangsar Village..take photos..Ummi dah nak FLY to New York 11 sept ni..so,mmg sakan la b'posing!

After That , we all p makan ice cream kat Baskin Robins.Sal n tasha yang beli..diorunk nak sangat makan ice cream..while me tumpang makan sket jew..coz dah kenyang sangat2...

Dah abes makan, eina nak balik..En Bf dah sampai nak amek dia balik shah alam..kitorunk bye2 dulu then later forwards to MPH..jejalan lagi..

Masa dalam MPH tuh aku terpikir nak beli Barang yang sal nak sangat2..so , i as project director , Tasha as producer. Ummi - Assistant Project Director , siti - Floor Manager - mempersiapkan segala langkah2nya.hehehe...SURPRISE!!!!


Suke sangat tgk sal happy!..then tasha & sal nak makan Kek plaks...wah...malam yang penuh ngn makanan malam tuh...hehehe..sedap2! we enjoy the cuppies so very much...lame tak jumpe ngn diorunk jadi macam nie la...mcm2 gelagat...pas makan sal anta ke rumah...;) phew penat.

p/s kekdang aku terpikir, kenapa n macam mana diorunk bley terima aku?? diorunk(sal,tasha,ummi,eina,siti) bagi aku rasa the beauty of FRIENDSHIP, padahal aku ni tak de la rapat sangat ngn diorunk..perasaan ni dah lama aku tak rasa dengan kawan2 aku sebelum nie... entah mana ntah diorunk skrg..saya rasa ALLAH tahu ape yang terbaik untuk saya..I M GRATEFUL for that..TENGS Girls For The LOvely Night !
HEART U girls A LOT!!

Wednesday, August 26, 2009

Chicken Hartz with Friend

It's all started from suzanna's idea - nak berbuka at italianese...but then all end up with chicken hartz times square..hahaha

Nural, ana , jaz, xsanz, suzanna n me...

Friday, August 21, 2009

1st Worst Ever Ramadhan - Alhamdulilah

Ramadhan datang kembali...;0

sekejap jew dah puasa..uhuhu..

My 1st Ramadhan Tahun ni dah Spoil the Mood..i dont know wat else to say..uhuhu.. I HATE this 1st Ramadhan...i Had The Worst EVER!!! Grrrrr..

Ingatkan bulan puasa ni everything gonna be calm & relax...ye la kan setan& iblis dah kene ikat kan..tapi malang nye tetap Huru Hara...

Even cakap ngn sum1 ni dia diam aje!(nape la me citer kat dia at 1st place)..mmg kalau ckp ngn dia ni pe pun dia akan diam je..Grrr..mcm ckp ngn tiang besi...uhuhu...sorry...coz i tot u had something to say to me..Sorry For Bothering you..

anyways,asyu tengs for your word of wisdom..giler aku menangis masa berbuka puasa tuh ko tahu...berbaldi2 la gaks....

p/s Ya Allah, Kuatkan+Tabahkan Hati ku Menjalani Dugaan Yang Kau berikan Padaku ini..

pp/s Be Strong!!!..

Thursday, August 13, 2009

Dinner Pwtc

Masa tgh keje dapat Miscall dari Nural...aku terkejut kowt!!dah lama tak contact tetiba kol kan..aku send msg ..katenyew nak ajak aku p dinner??..aiyakkkk...aku dah ler selekeh giler ari tuh..tak ckp awal2 boleyh aku pakai cun sket kalau nak..

sudeh nyew aku redah jew la..aku p la..diorunk sampai lambat..aku lepaq kat McD pwtc wifi..bahgianyew ade phone Wifi ni..tak abes2 ngna FaceBook Aku la...hahah..Addicted dah skrg nie..uhuhu..

pastu dalm kol 7++ diorunk sampi..perh..kawan2 aku..meletops2 seyh..baju kurung kilau2 tuh...Ana,nural and Jaz...Chanteks!!



Sekali masuk Pwtc.Acara perasmian Lagu memperingati Tun Dr Mahathir Rupenyew..sangat Grand Okke..Ex-MRSM compose lagu tuk Tun Dr. Mahathir..=)

Tertarik ngn kata-kata Speaker Malam tuh.." Tun telah membangun pelbagai kemudahan Yang canggih serta berperingkat Antarabangsaa ,namun minda Orang Melayu masih tetap ....." betapa sedih nyew mendengarnya..dan bila berfikir kembali ,mungkin ade kebenaran nya jua..

anyway, makanan malam itu mmg super Best!!sedappp..enjoy jumpe nural,ana,jaz balik malam tu..berkenalan ngn famili nural...

thanks to abg nural hantar saya balik ke rumah..HIGHLY APPRECIATED!..

Sunday, August 9, 2009

The Proposal AGAin!!

Mari Menonton The Proposal(sekali lagi)..yeahhhh..


Kali ni saya p tgk lagi sekali The Proposal!Mmg citer ni Best! saya sangat suke! still gelak sakan dalam pawagam tuh..Hillarious tak ingat nyew..
saya p with my new facebook Friend.- fadhz namanya,n kawan lepaq saya suzanna& ieda..

Suzanna and i berebut sbb andrew-the proposal..He is So hot!teeettt!!;p giler sudeh KAMI..

Tak sangka Fadz ni mmg peramah orang nye..abes kami(ieda,suzanna) gelak dgr cerita pasal ais cream & citer pasal betik..ahahaha..Fadz,im sorry..mmg kelakau la fadz nie..n suzanna macam biasa..senyap jew..almaklumlah..suzanna la kate kan..ahaks!su sorry nak kutuk ko kat blog aku..kahkahkah..nanti raya aku minta maaf kat ko k..

Saturday, August 8, 2009

Abselin & Flying Fox for 1st time - Sg pisang

Sal ajak p abselin and flying fox..memula mmg takut la..tapi aku p gaks coz dah lama sangat tak uat outdoor xtvt..asyik2 ngn teater kan..so,kami(sal,ummi& i) p la join this trip yang kakak sal arrange bersama team dia..tempat kat sg pisang gombak.



Oome ( same shirt color) gonna fly to US this 12th sept


Aksi -Aksi Flying Foxx n menikmati Keindahan Sungai Pisang~~


Thanks to Kak echah( she is a Flight Attendance) sbb pakai2 suit terbang(flying Fox) sy


Tak de orang mek picca den uat abselin!uhuhu..xtvt ni mmg agak bahaya!.turun dari atas air terjun(dalam tinggi 5 tingkat bangunan)

mmg licin..lenjun basah+sejuk ngn air terjun sambil nak turun ke bawah..beberapa kali gak aku nak ter"CIUM" batu kat air terjun tuh..kalau silap "cium" abes muke aku..uhuhu..Alhamdulilah semua nyew Okke..aku selamat turun ke bawah..phewww...second time nak try dah tak larat..penat weiii...

Memang seronok spent time with sal n ummi..Thanks!beb...=)

More Sg Pisang Picture

Monday, August 3, 2009

Malam terakhir Teater ku

2 Ogos! Hari Keputusan Festival Teater Kuala Lumpur..Gementar? Tentula..Tapi sy tak mengharapkan apa-apa dari competition nie..sbb saya tahu sy masih Amatuer lagi dalam teater nie..Banyak lagi yang perlu saya pelajari..terutamanya dalam penghayatn dialog dan reaksi+olah tubuh badan.Masih banyak lagi perlu saya belajar.Masihh TERLALU banyak..

Malam itu,sy hadir bersama Geng teater saya..dan adeq lelaki saya turut Join sekali..

Dan keputusan Juara Teater jatuh kepada "Mekar Budaya - Peristiwa Di zoo" . Tahniah Mekar Budaya! saya Tahu kamu Hebat!! Acara Tamat sekitar jam 11 mlm. Pelbagai gambar sy potraitkan malam itu..

dan selepas ini saya akan merindui segala - segala nya berkenaan Teater nie..Maccam2 yang berlaku dair segi pahit & manis..segalanya la...

Namun yang pasti pendedehan Ilmu Teater Itu dapat memjana sy menjadi insan yang lebeyh kreatif(wlpun tak kreatif mana) ;p.

Saya akan Merindui saat teater saya bersama Dramatis Camar PEsona serta Pentas Taman Budaya itu...Ouch..nak nangis la..uhuhu

dan Malam ini juga saya rase kenikmatan serta kepuasan melakukan ape yang saya minati!walaupun saya tahu halangan-halangan itu pernah membuatkan hati saya tercarik dan hampir memusnahkan segala yang aku telah mulakan..Namun saya tetap gagahkan jua..dan saya sangat menghargai "masa" itu..

Saturday, August 1, 2009

Wedding + Monoloq D

Pagi sabtu yang ceria..Bangun je tido ..terus ingat wedding anak bosh- zulhilmi namanya..Penat still tak hilang lagi dari teater malam tadi..tapi aku gagahkan jua..yang aku tahu..aku nak enjoy n hav fun after tight with tarining teater yg berbulan2 yang lepas..i wanna be freee..hehehe..

Mengarut sudah aku..

Majlis perkahwinan tuh diadakan di Masjid Wilayah Jalan Duta..Ramai jugak yang datang..Menu sangat la besh..=) yum yum..i loike..

Mlam tuh , p tgk teater kak Shariza Mahmud . Nak p ke KL jalan Jammed! Ni semua gara rusuhan pasal mansuhkan ISA..Bikin orang susah jew..last2 p naik tren je..adeq sy yang kecik pun nak ikut..Rajin pulak dia nak tgk teater skrg nie..Tapi Monolog malam ni(1/08). prepared toks rase ngantok yeh..uhuhu

Monolog Kak shahriza makan masa 45 minit! Jalan cerita yang telus & menarik..Tabik kat kak shahriza coz dia boleyh menari,tergolek2,berjalan walpun kaki dia bengkak sakit kene tusuk ngn landak laut masa dia p diving...TABIK ar!!!

then balik naik bas..