Friday, July 31, 2009

Teater Jebat - Dramatis Camar Pesona

Teater Jebat hari ini..

Ramai yang tak dapat hadir for my theater.!NOT even my MOM!!...uhuhu...
Tak kisah la..I m gud on it..cume terkilan sikit la..my Own MOM tak p tgk..uhuhu..
Namun kata2 semangat dari kawan2 dan kakak saya yang tak datang pown dah okke dah..especially from Kak SCHA ALYAHYA(busy telemovie baru),Sis SHARINA(ade training on 1 ogos),SYURA(kecian,her bf accident masa my show),QAIRA(balik dari UTM),Fadz(demam),Dayah(kene pindah umah) and kawan2 kat facebook..semualah..

tengs A LOT!!!

Rata-rata SEmua nerves on that day..Termasuk la saya!!in fact this is the last theater for me..sedeyh taw!!..lagi nerves sebb pentas kat Taman budaya ni la sy lupe dialog masa teater JAMILAH!..haha..sebelum show..kitorunk make up dulu..kak midah & bob make up kan..n me..Ummi yg make up kan..hikhik..tengs ummi...

Seterusnya sy upload picca teater yang sempat ambek from mr Photographer..
scene permulaan










Perh!akhirnya..Habis jugakk teater Jebat!!Banyak yang berlaku masa teater Jebat!tapi ku gagahkan jua habeskan Show ni walau macam mana pun!!balik dari show ni mmg rasa happy sangatla!=)..1st time in my life rase enjoy sangat buat benda yang saya suka..hikhik

Paling tak sangka - Geng Facebook yg jauh pun dtg tgk malam tuh! geng teater perak!Diorunk pentaskan JEBAT gak..dan menang tempat ke 3 ,dan pelakon harapan terbaik Teater Perak.!!=0 Thanks Fauzan& the Geng(Tronoh Theater Shop) sbb sudi datang..Jebat Kami sangat la KONTEMPORARI Kan!=)

Mr Photographer - Thanks For Coming =) nanti i belanja makan k..

Hadi,Humprey,Chandra - Dtg gak korunk kan malam Teater aku..tak sangka wei..Especially Hadi la..coz hadi ni kan ade byk dating nak kene attend..hahaha..anyway,tak semua teater boring wei..Humprey&chandra..aku ni bukan pandai berlakon pown..uhuhukks..tengs datg beb...terharu aku..ingat gaks korrunk kat aku kan =)

Thursday, July 30, 2009

Persedian teater Jebat -30 july 2009

30 July 2009
Taman Budaya Kuala Lumpur
Prepare toks Teater Jebat

Pagi tuh semua berkumpul..after briefing..kitrounk set-up stage..ramai yang tak sehat lagi ari tuh..termasuk la ckgu saya..Demam. the whole family tak sehat..batuk, demam,selsema.. erm..tapi tetap jugak kene setting stage .esok show..Angin cikgu tak okke sangat coz dia demam..Ummi kene marah sket pasal videocam..erm,mcam biasa saya dah prepare dah benda2 mcm ni. For me this isnt the first time happened kan..so dah sebati lewr..Telan kan aja deh..Janji Show on 31 july settle sudah..yang lain yang takde kaitan tolak tepi..

Okke.cut that crapp!!Back to work. now this is the picca of setting up the stage!

Then later siapkan prop toks show esok..

The Full Reherseal sket on the night..mcm2 ragam ade nak take picca..=)


So,begitulah..

Antara yang menarik on 30 july tuh ialah
1) raja ummi hilang masa full reherseal..tak tahu dia ke mana..
2) kitorunk nyew show dibantu oleh abg meor & nik sebagai technical untuk malam show.
3) Abg halim menjadi Stage assistant jaga kitorunk kat belakang stage
4) Akhirnya slah faham ummi dan cikgu terungkai..kene ade 2 ways sommunication aru cun.
5) Sangat terkilan coz aku tak amek peluang ni untuk belajar technical part ngn cikguuu..

Saturday, July 25, 2009

Poster Jebat



Poster For Theater : JEBAT!
Design By ummi Nadrah..

p/s Will Update the photo later..

Tuesday, July 21, 2009

The Proposal with Youtsays

Yeah dapt tiket Free from Youthsays...Suppose Dapat 5 tiket free tapi sadly i choose to have 2 tickets since evrytbody were busyy!!So 2 je la tikets k..

the screening will start on 9pm at Tgv one utama.





The storyline mmg best! kelakar dan AMAT menghiburakan!somehow citer rase dekat ngn diri sendiri..ahahks!sangat perasan kan...The touching Part for me was " I Miss To feel having a family" Ouch!! uhuhu..

Overall mmg best sangat la! Gelak dari awal sampai abes cite nie..Gelaks smpi nangis wei!hikhik..

Recommend to every1 la citer nie..=)

BIG THANK YOU TO YOUTHSAYS For FREE TICKETS!!!

Teater Miaow - Miaow Sang Arnab

event : Teater Miaow - Miaow Sang Arnab
venue : Taman Budaya Kuala lumpur
date : 21 july 2009 ,8.45pm

Adeq sy nak sangat nak tgk teater..Minat laks dia nak tgk teater..since bawak tgk teater kanak2 sang kancil tuh...hohoho..

teater ni , by Qum actors! very talented! saya sangat salute la!!

sinopsis di sini

best jugak tgk teater miaow2 nie..terhibur ngn lagak sang arnab tuh...n lagak pak tam yg jual kain tuh..hikhik.

Sunday, July 19, 2009

teater kanak-kanak Sang Kancil Dan Gergasi

teater Kanak kanak Sang kancil dan gergasi

citer ni sweet sangat! aksi gergasi dak pompuan tuh sangat la gedik! ketawa je jadi sotong..hohoho...mencuit hati betul la...pastu wardrobe malfunction!..cian budak2 tuh ilang fokus nak pegang2 baju masa tuh...

anyway, skejap je teater kanak2 nie dlm 40 minit cmtuh...tapi still tak leyh kalahkan beringin merah arituh...

Saturday, July 18, 2009

Scha "Mencari Konklusi" bersama "Hujan"

saje je nak uat collage kak scha p bandung..shoot video clip ngn hujan...



Layan je la eyh...hahahahaha
cant wait for the Vclip tuh...

Friday, July 17, 2009

SHOUT AWARDS

Event : SHOUT AWARDS

VENUE : STADIUM PUTRA BUKIT JALIL

DATE/TIME : 17 JULY . 8.30 PM


Nak sangat tengok SHOUT AWARDS!! so, amek tiket kat my friend - kene bayar upah dia amek dalam rm10 toks 4 tiket!!balik keje je rushing...sampai agak lewat since jammed pastu kat bukit jalil ade training MU ptg tuh ..so,jalan ke bukit jalil sangat la jammed!!me n qaira&adeq sampai lambat..

sampai kat pintu gate ,security kate tak yah tiket!!me said WTF??bazir je rm10 tiket den..suzanna p gaks..minta azwan-dak facebook tiket free standing toks suzaana..aleyh2 sampai..suzanna dapat VIP tiket tuh..argh..tak kisah la..tak jauh beza pown..hohoho..



anyway,Show mlm tuh mmg best la..tapi yg tak besh nyew awat la uat on weekdays..lain kali uat la on weekends..rushing+penat nak p tmpt tuh after work..

n ya, Sean Kingstons miming je nyanyi lagu dia..on that day...aiyak..ni mesti dia tak uat soundcheck la tuh...

papepown,enjoy!!Bunkface menang 3 awards!!n dapat spent time with qaira n adeq lakgi sekali..=)

Thursday, July 16, 2009

Farewell party

Event : izwandi(pratical student) farewell party

venue : my office

Date : 16 july 2009

Time : Lunch Hour




izwandi farewell party!. Wadi sponsor makanan n minuman..makan Shakeys Pizza+bihun+garlic bread+mushroom soup!!drinks orange ice..lama betul tak makan shakeys!!..walaupun sebenarnya saya kurang makan pizza...hikhik..mmg best la!dapat makan free..tapi tak dan nak bes kan 8 jenis pizza masa nie..makan 2 Slide..dah lenyang..hahaha

Tengsla wadi.student UPNM...sangat la bahgia jadi student UPNM..pratical, UPNM bayar gaji tuh...pastu my office bagi elaun lagi..perh...masyukkkk!!=)

Monday, July 13, 2009

Unplanned Outing



Kuar p Beli external hardisk kat low yat..tetiba ptg tuh suzanna ym..dia cuti..pe lagi ajak la outing sekali..pas keje terus ke bukit bintang...

jalan2 survey barang sket then lepaq makan kat Lemon food court!...suzanna ade hp baru tuh..touch screen tuh...phewit!.n ieda,ehem2 orang kerja government kan...corak pasal keje la..pe lagi...=)

ieda belanja aku nanti taw bila dapat gaji bulan ke-4 tuh..eheheh

Sunday, July 12, 2009

Teater Dogma



After Training teater..we all p tengok teater dogma..woohoo...seyes+heavy la citer ni..and ramai dak2 teater ngantok tgk citer nie...tapi aku kusyuk jew tgk!!maybe terpesona ngn watak Detective Zaidi kot..hahaha..in fact aku ske tgk citer mcm detective conan..hehehe..Oome kate cite ni sebijik mcm citer mat salleh.??lupe lak title tuh...

yang pasti set dia mmg sempoi abes la...kerusi meja then surat khabar sket2..sempoi2!overall aku memahami la jalan citer dia..=) aku tak tahu la aku boleyh uat lagi hebat dari diorunk ke tak..u know i m just amateur je dlm teater nie..banyak benda lagi nak belajar....uhuhu..lagi2 aku nie "stage nervous sydrom"..hohoho...caiyokkkk2 ecahz!!


ni picca Dramatis Camar pesona yang p tgk teater malam tuh..cikgu saya pown ade taw..yg pakai baju oren tuh...=)

p/s teater Jebat : 31 july!!takuutttt

Thursday, July 9, 2009

ExcLusive Day With Scha Alyahya

venue ; Starbuck , The Garden

Time : 4 pm- 8pm

Event : Melepak bersama Scha Alyahya.


Akhirnya!!

hari yang ditunggu Tiba! walaupun hari-hari seblum ni sangat la tak besh! Namun dengan berjumpa nye saya ngn Scha Alyahya(i called her K.scha) telah menjadi kan d whole week saya sangat Happening!!

Agenda kami ari tuh adalah.melepak ngn k.scha to discuss sumthing..at first agak tertanya2 apela sumthing tuh kan. kami semua berkumpul di food court oasis.kak ieja not well enough..tapi dia laratkan jugak datg from KLAng to Midvalley just to meet with k.scha.Salute!! then qaira dtg ngn adeq nya-alang..saya?alone sudeh..

kami ber"ice-breaking sesama sendiri while waiting 4 scha to arrive!fyi , kak ieja is admin for scha-alyahya fan page kat facebook(she also admin for some artist fan page gak) , while me (co_admin kpd k.ieja je) , and qaira is my facebook friend..we penah lepaq together masa "Relay For Life" arituh..borak2 smpi lupe me nak makan..kenyang kot borak2 ngn diorunk..

sementara nak tggu k.scha dtg lg,kitorunk p la maxis center nak pulang balik tepon maxis..sempat gak kitorunk nak main wii secra free!wehehe..best wo!!then later k.ieja kol k.scha dah smpi mana...pas abes pulang modem..we all gerak la to starbuck.

OOooooo NerVoouuussss nYeeewww!!!..


smpi je,nampak FAHRIN AHMAD kat kaunter!Gosh! He is Here too???..OMG!! i m a Fan of Him Gaks!!hohoho..tetiba teringat 1 scene yg mana saya penah komen pasal fahrin Ahmad kat "AC DISINI"..AHAHA..

then cari2 k.scha...salam& introduce ourself!..i m so Sejukkk!!haha..Gilak 1st time Jumpe FAv Pelakon sy-Scha!slama ni dok update pasal k.scha kat facebook je..nOw dapat Jumpe n lepaq sekali..Sangat teruja+MALU!menyorok-nyorok aku!mcm ape ntah..sengal aku nie...hahaha

Then k.scha ajak we all bli Drinks kat Starbuck!Phewitt!..lama tak minum starbuck..dulu selalu gak minum time keje borders(sbb dapt diskaun). minta caramel vanila - dapat ice latte! uhuhu..aku slah sebut ke waiter tuh salah dengar..aiyak!..mmg best, time minum...OMG!rase coffee..hohoho..pening jap!..but then minum2..tak migrain laks..erm pelik2!...

oKKKeee.back to the MAin content...

kami duk berbincang...kenal2 kan diri to scha & fahrin(arent they together yet?)..borak2 pasal entertainment industry , technology,facebook especially how k.scha nye fan page boleyh sampai 18+++K fans,and macam2 lagi la...

Sungguh happening!!

continue....

Exclusive Day with Scha Alyahya - part 2

continue here...

We all diskusi pelbagai topik...but mostly on IT and Techonology..Lupe nak terangkan diorunk(scha&fahrin) pasal Google Adsense.tak pe la..Anyway,kak ieja bwak kamera D80 dia..=) sangat berat! so ,kami pown shoot la! sempat aku shoot time k.scha pegang kamera d80 tuh..so here it goes..Celebrity Photographer!!

ade gaya x,k.scha jadi photographer


boraknye borak dah kol 7.++ pm. we all nak balik dah..sempat la shoot sket2..uat kenangan...if ade next meeting..IF,okke!!..kene bawak notepad la eyh...

picca kenangan saya n k.scha(i dunno y me jadi malu masa jumpe k.scha. Mase jumpe hunnyMadu pun aku MALU ,adesh!senget la aku nie)



Note To K. Scha Alyahya:

Thanks 4 ur time k.scha..cha happy sangat dapat jumpe k.scha! Tak sangka K.Scha sebenarnya sempoi+kelakar abes! Tak de la sombong or Watever la mcm orang lain ckp..
TQSVM FOR THE DRINKS , UR TIME & THE RIDE(sempat anta balik to kl sentral).TQSVM!

Why or what makes me become Scha Alyahya Fan?

Erm.Becoz i was so Thrill watching Awan Dania series!!She is so Slumber+Funny!!From that moment,i know she is a gud new actress.An Awan Dania Phenomenal! Later me follow every single magz features of her , drama/commercial/movie/film/ - antoofighter(Her 1st Film)& Histeria and facebook fan page. Most of everything about her!! Do i sound OBSESS? Opps!..Plz not! I m juz admiring her talent&artwork k!She became my successful inspiration , together with JFK , Hunny Madu(this are the top 3)..

Wednesday, July 8, 2009

tawakal atas segalanya

Venue - Pusat temuduga suruhanjaya pekhidmatan awam ,jalan cenderasari ,Kuala lumpur
time - 3 julai/8 am
Post - penolong pegawai tadbir n27

saya sangat la cuak nak p interview nie.macam2 yang saya dah prepare kan..company profile, tugas ,kenegaraan ,nama2 menteri...tapi last2 dia tanya soalan ape jew..geram laks !!

1) introduce urself dalam bhs inggeris
2) tell us about ur education.
3) nape nak keje gov
4) ape ciri2 leader terbaik
5) tugsa jawatan yg ditemuduga
6) ape function smart tunnel
7) brape jumlah rakyat malaysia
8) maksud intergriti

Peh! saya gugup! entah kenapa la setiap kali interview gov nie.mesti gugup...tapi tak kisah la..me dah bagi yg terbaik dah..ade rejeki..ade lah kan..tawakal dan berserah...doa2kan saya dapat..=) insyallah

tapi masa kat tempat interview tuh aku jadi tak malu sket!..hahah..selamab main borak je ngn calon-calon.yg paling rapat kakak kat dalam picca kat atas nie..comel je dia..interview sama jawatan..after interview..p makan ngn kakak tuh..dis belanja..thanks akak!

Sunday, July 5, 2009

Tonton Teater kanak - kanak-Beringin Merah (by Beringin Entertainment)

weekends,training abes awal..tapi cikgu bawak dak-dak teater p tgk teater kat taman budaya,kuala lumpur..kepada yg tak tahu..sekrang sapai 2 ogos berlangsungnye Festival Teater KL.and our turn is on 31 july. title - JEBAT!.

Teater kanak- kanak - beringin Merah ni sangat sweet! pelakon kanak - kanak mereka sangat la berbakat! kalah saya..uhuks! n i believe set pentas sangat la gempaq!! perh!! sangat chantek!!

Teater Beringin Merah ni cite pasal ape? actually pasal cite kanak- kanak yg tersesat kat dalam hutan sebab nak cari bahan untuk projek sains mereka! bleyh kate muzikal teater la..lagu kanak2 yg sweet...=) jadi lagu tido saya dah skrg nie..heheh..anyway,
rase kejap je teater tuh 9.30 dah abes.start kol 8.45pm...Very Enjoy!
video

p/s tak cukup tido!smlm tido 1 jam je...uhuks..